Čoko-jahodový dort

Narozeniny a dort k sobě prostě patří. I zdravější varianta může skvěle chutnat.

Dort_marmelusky

Těsto na korpus (dortová forma 20 cm)

  • 1 šálek mandlí
  • 3 lžíce kokosového cukru
  • jahodový džem na potření

Jahodový krém

Čokoládový krém

  • 3 banány
  • 1 vrchovatá lžíce raw kakaa
  • 180 ml bio raw kokosového oleje

Postup:

mixujeme mandle s kokosovým cukrem tak dlouho, dokud ořechy nezačnou pouštět olej. Pak směs vsypeme do formy a lžící nebo rukou upravíme.

K výrobě jahodového krému si rozpustíme kokosový olej a přidáme jahody a jahodový džem, to vše rozmixujeme.

Nalijeme na korpus, který jsme si lehce potřeli jahodovou marmeládou a dáme ztuhnout do mrazáku asi na  hodinku a půl. Až bude krém alespoň trochu ztuhlý, vytvoříme čokoládový krém. Rozpustíme kokosový olej, přidáme banány a kakao a vše rozmixujeme do hladka. Opět ho nalijeme do formy a tentokrát necháme dort přes noc v lednici nebo mrazáku.

Druhý den posypeme kakaem a ozdobíme čerstvým ovocem.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad.